BUFDAY NEW LIFE

16 SEPTEMBER 1991
Hari ini genaplah umur aku 18 tahun... Umur tidak penting tapi diri aku yang lebih penting... Buat apa aku berumur 50 tahun tapi diri tak meningkat?....
So, Pada hari yang menarik ini, Aku lahir sebagai orang baru, jiwa baru, diri baru, azam baru, kemahuan baru, dan matlamat aku sahaja tetap sama... Menuju kepada..... FIKIRKANLAH....

So... mulai sekarang aku perlu menjadi diri baru dan tak akan seperti dulu dan dulu sedulunya... Mulai saat ini, diri baru aku akan terbentuk. Well, kita perlu jadikan bufday kita satu titik permulaan baru, dan bukannya adat setiap tahun....

7 comments:

  1. Assalamualaikum kenalan blogger !

    Selamat Hari Ulangtahun Kelahiran yang ke-18,
    Semoga jalan yang akan kau lalui akan indah belaka,
    tapi setiap jalan indah mesti terselit sedikit kepahitan.Tapi itulah realiti kehidupan.
    Yang pahit itu lah akan membawa kepada seribu kemanisan.
    Tempuh segala dugaan & cubaan dengan tabah.

    Semoga Allah swt akan merahmati engkau.

    Salam ikhlas dari kenalan blogger kau,
    Mira Uttika.

    ReplyDelete
  2. thanks diyana and mirauttika..... i wish u the best too

    ReplyDelete
  3. selamat hari malaysia and selamat hari tua!

    whoa legal age dah nie boleh notty notty mwhahahaha.


    salam lebaran juga~

    ReplyDelete
  4. Salam Aidilfitri sekali lagi dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    Salam Kenalan Dari Kami…

    “Tanjung Puteri Pantai Gelora,
    Selat Tebrau Kembara Mahkota,
    Tibanya Syawal Disambut Gembira,
    Salam Dihulur Kemaafan Dipinta”,

    Jika tidak terlambat dan masih ade kesempatan ini

    “Dalam kerendahan hati ade ketinggian budi..
    Dalam kemiskinan harta ade kekayaan pekerti..
    Dalam kelembutan lidah ade keterlanjuran kata
    Dalam gurau dan senda tentunya ade silap berdosa”

    Sempena Hari Raya Aidilfitri ini aku menyusun jari salam dihulur memohon ampun dan maaf atas segalanya..

    Silalah berkunjung Ke blog kami ye…

    ReplyDelete
  5. Salam.
    Nak tnye faiz sket bleh?
    awk pkai software ape untuk design?

    harap xkeberatan utk berkongsi ilmu..
    TQ

    ReplyDelete
  6. nice blog! sy follow blog ni..
    sy harap awk follow sy juga.. ;-)

    sy nk kongsi rahsia bagaimana sy boleh tingkatkan follower dan trafik ke blog sy dlm masa yg singkat dengan bantuan SISTEM BLOG AUTO FOLLOW YANG HEBAT!!

    ReplyDelete